Grilování nekončí s létem: objevte kouzlo offset smokerů a plynových grilů i v zimě

Mnozí lidé mají gril spojený hlavně s létem. Jakmile se dny zkrátí a teploty klesnou, odloží ho do garáže. Ale právě podzim a zima jsou časem, kdy grilování získává nový rozměr. Atmosféra ohně, vůně kouře v chladném vzduchu a pomalu připravované maso mají kouzlo, které v létě nenajdete.


Offset smokery – tajná zbraň na podzim a zimu

Pokud hledáte opravdovou chuťovou bombu, vsaďte na offset smokery. Tyto „americké grily“ jsou ideální na dlouhé podzimní a zimní večery. Díky boční komoře můžete maso pomalu péct i jemně udit – bez nutnosti vlastnit klasickou udírnu.

Doporučujeme například:


Plynové grily – rychlá a čistá volba

Naopak pokud chcete mít jídlo rychle a bez složité přípravy, oceníte plynové grily. Jedním otočením knoflíku máte teplotu pod kontrolou a víko grilu udělá z vašeho modelu malou troubu na zahradě či balkoně.

Skvělé tipy ze skladu:


Balkonové grilování – příjemná změna

Možná to zní překvapivě, ale na podzim a v zimě se griluje na balkoně pohodlněji než v létě. Okna v domech jsou zavřená, takže kouř a vůně tolik neruší sousedy. Přitom si užijete čerstvý vzduch a jídlo, které chutná nesrovnatelně lépe než z trouby.


Multifunkční grily pro každou náladu

Pokud rádi zkoušíte nové věci, sáhněte po kombinovaných modelech:

  • El Fuego Medison – stolní plynový gril s udicí funkcí, ideální na terasu.

  • El Fuego Boston 3v1 – gril, pec na pizzu a plotna v jednom. Skvělý na zimní víkendy s rodinou.


A co ohniště?

Ani zahradní ohniště nemusí mimo sezónu zahálet. V létě jsou spíš doplňkem, ale v chladnějším období se stanou vítaným zdrojem tepla. Zpříjemní práci na zahradě i večerní posezení s hrnkem svařeného vína.


Shrnutí: proč neodkládat gril do garáže?

  • Offset smoker se promění v pec i udírnu.

  • Plynový gril nahradí troubu a nabídne čistou, rychlou přípravu.

  • Balkonové grilování je v zimě snazší než v létě.

  • Ohniště dodá zahradě útulnost a teplo.

Grilování není jen letní záležitostí. Využijte podzim a zimu naplno – se správným grilem se každý den může změnit v nevšední kulinářský zážitek.