Mnozí lidé mají gril spojený hlavně s létem. Jakmile se dny zkrátí a teploty klesnou, odloží ho do garáže. Ale právě podzim a zima jsou časem, kdy grilování získává nový rozměr. Atmosféra ohně, vůně kouře v chladném vzduchu a pomalu připravované maso mají kouzlo, které v létě nenajdete.
Offset smokery – tajná zbraň na podzim a zimu
Pokud hledáte opravdovou chuťovou bombu, vsaďte na offset smokery. Tyto „americké grily“ jsou ideální na dlouhé podzimní a zimní večery. Díky boční komoře můžete maso pomalu péct i jemně udit – bez nutnosti vlastnit klasickou udírnu.
Doporučujeme například:
-
El Fuego Kiona Offset Smoker – stabilní a prostorný model pro několikahodinové pečení.
-
El Fuego Minnesota Offset Smoker – kombinace grilu a udírny, ideální na brisket, žebra nebo pomalu pečenou husičku.
Plynové grily – rychlá a čistá volba
Naopak pokud chcete mít jídlo rychle a bez složité přípravy, oceníte plynové grily. Jedním otočením knoflíku máte teplotu pod kontrolou a víko grilu udělá z vašeho modelu malou troubu na zahradě či balkoně.
Skvělé tipy ze skladu:
-
El Fuego San Angelo 4+1, 13,7 kW – ideální pro rodinné vaření, jednoduchý na obsluhu.
-
El Fuego Columbus 4+1, 15,2 kW – vyšší výkon, hodí se i pro větší hostiny.
-
El Fuego Deluxe 6+1, 21,1 kW – gril, který udělá dojem na každé zahradě, perfektní i pro sváteční vaření.
Balkonové grilování – příjemná změna
Možná to zní překvapivě, ale na podzim a v zimě se griluje na balkoně pohodlněji než v létě. Okna v domech jsou zavřená, takže kouř a vůně tolik neruší sousedy. Přitom si užijete čerstvý vzduch a jídlo, které chutná nesrovnatelně lépe než z trouby.
Multifunkční grily pro každou náladu
Pokud rádi zkoušíte nové věci, sáhněte po kombinovaných modelech:
-
El Fuego Medison – stolní plynový gril s udicí funkcí, ideální na terasu.
-
El Fuego Boston 3v1 – gril, pec na pizzu a plotna v jednom. Skvělý na zimní víkendy s rodinou.
A co ohniště?
Ani zahradní ohniště nemusí mimo sezónu zahálet. V létě jsou spíš doplňkem, ale v chladnějším období se stanou vítaným zdrojem tepla. Zpříjemní práci na zahradě i večerní posezení s hrnkem svařeného vína.
Shrnutí: proč neodkládat gril do garáže?
-
Offset smoker se promění v pec i udírnu.
-
Plynový gril nahradí troubu a nabídne čistou, rychlou přípravu.
-
Balkonové grilování je v zimě snazší než v létě.
-
Ohniště dodá zahradě útulnost a teplo.
Grilování není jen letní záležitostí. Využijte podzim a zimu naplno – se správným grilem se každý den může změnit v nevšední kulinářský zážitek.